Люти Чушки Халапеньо Истинска Супер Храна
Ако можете да се справите с вкуса на лютите чушки халапениьо, можете да се считате за късметлия, тъй като те очевидно са истинска супер храна. Активната съставка на тези малки зелени чушки, капсаицин, е силата, от която се нуждаете, за да се справите с многобройни здравословни проблеми.
Капсаицинът е същата съставка, използвана в личния защитен пипер спрей и се оказва, че
може да ви защити и от различни заболявания и болести!
Суровите люти чушки не съдържат мазнини и имат само 4 калории, 1 грам въглехидрати,
същото количество протеин и 0,4 грама фибри. От друга страна, те са богат източник на
калий, бета-каротин, витамини А, С, В и К, както и фолиева киселина.
Това са няколко ползи на лютите чушки халапеньо:
1. Отслабване - Те съдържат капсаицин, съединение, което стимулира загубата на тегло.
Активира кафявата мастна тъкан и по този начин задейства процеса на изгаряне на
мазнините.
Капсаицинът също може да засили метаболизма с 4-5% дневно, тъй като е установено, че
потиска апетита.
2. Облекчаване на болката - Капсаицинът временно блокира рецепторите за болка в тялото. И
все пак учените все още предупреждават да не се прилагат червени чушки директно върху
кожата и съветват използването на спрейове вместо това, за да се успокои болката при
херпес, болки в диабетичния нерв, артрит и дори мигрена.
3. Борба с рака - Проучванията показват, че капсаицинът може да се бори с над 40 вида ракови
клетки, без да засяга здравите клетки на тялото. Смята се също, че може да предотврати
растежа и разделянето на раковите клетки.
4. Лекува назалната конгестия – топлината произведена от капсаицина изчиства синусите и
почиства дихателните пътища, като по този начин лекува синусовите инфекции.
5. Добро за здравето на сърцето - Предварителните изследвания сочат, че консумацията на 5
грама капсаицин преди храна с високо съдържание на въглехидрати понижава нивата на
кръвната захар, а диабетът е един от основните фактори за сърдечните заболявания.
6. Лекува високо кръвно налягане - лютите чушки, включително халапениьо, са с високо съдържание на флавоноиди, витамин С и витамин А, които понижават кръвното налягане.
7. Борба с инфекциите - Има някои доказателства, че капсаицинът може да забави растежа на
дрожди и бактерии, пренасяни с храни, и дори да се бори с някои инфекции като хламидия,
възпалено гърло и кариес. И все пак, имайте предвид, че голяма част от това изследване е
проведено само в лабораторни изследвания.
8. Предотвратяване на язви на стомаха - Последните изследвания сочат, че пикантните храни не са причина за пептични язви. Следователно, тъй като капсаицинът се бори с възпалението в тялото, тези чушки могат да предотвратят стомашни язви.
Проучванията дори сочат, че те могат да помогнат за убиването на някои от бактериите Х. пилори в стомаха. Ако обаче вече страдате от стомашни язви, консултирайте се с вашия лекар, преди да консумирате пикантни храни.
9. Страхотни по време на бременност и за бебето - Тези чушки са в изобилие от фолат или фолиева киселина, за което е известно, че помага за образуването на неврални тръби и образуването на червени кръвни клетки при пренатални бебета. Чаша халапениьо съдържа 11 процента от дневната препоръчителна стойност на фолат.
И все пак, преди да започнете да замествате ядене с халапениьо или да хапнете буркан с мариновани люти чушки, важно е да знаете, че най-добрият начин да започнете да извличате
ползите от капсаицина е да добавите няколко резенчета от халапениьо отгоре към храните си,
добавете ги към мезето ви, мариновайте ги или добавете няколко люти чушки в зехтин с чили.
Също така, използвайте пресените люти чушки със яйца, добавете ги към домашни сосове, също така в пюре от авокадо, за да засилите здравето и подправките.
С времето ще изградите повече толерантност към подправката и ще се насладите на здравето си благодарение на тези пикантни малки чудеса!
Време е да подправите живота си!
за www.ПриродоЛечение.com - С*П | Природолечение.com
0 comments